bugün

entry'ler (1263)

sözlüğün yaşlılar heyeti üyeleri

Buyrun benim.

uludağ sözlük

Siz bilmezsiniz eskiden buralar hep dutluktu, ama çok özel yazarlar vardı, genelde öyküsü olan, soran sorgulayan, analiz yapan, insanlar… 15 yıl önce burada kavgalar polemikler bile kaliteliydi, sözlüğün kendi adabı raconu vardı, gevşek adam sayısı çok azdı, herkes hayatın amacını sorgular, birbirini çok sever çok sayardı diyeceğim lakin yalan olacak; eskiden katılım sayısı fazla olduğu için kaypak adam sayısıda fazlaydı… ihanet, yalancılık, kahpelik tonlaydı. Şimdi nasıldır bilmem ama o dönemki kadar yoğun olduğunu zannetmiyorum.

iftara davet edilecek sözlük yazarları

Kimse kalmadı eskilerden. 4.nesillerin hepsi; o güzel atlara binip gittiler.

nuri bilge ceylan vs zeki demirkubuz

Gram Altın ile bitcoini karşılaştırmak gibidir, zeki demirkubuz gerçektir gerçekliğimizdir, bazen geçmişimiz bazen geleceğimizdir. O yüzden zengin entellektüel elit burjuva kardeşlerimiz nuri bilgi ceylan’ı seçsin, doğuştan kaybedip geceleri uyuyaman adamlarsa zeki demirkubuz’u.

düşün ki o bunu okuyor

Mevzu onun bunu okuması değil, mevzu bunu okurken onun artık “başkasıyla evli bir kadın” olmuş olması.

dolar 5 liraya inince sus pus olan muhalifler

Hem muhalif, hem de bankadaki bütün mevduatı dolar olduğu için şuan zararda olan biri olarak gayet samimi bir şekilde şunu söylüyorum. Umarım inmeye devam eder, zira biz kazanmak için değil şahsi paramızı korumak için dolara giriyoruz ve biz dolar artınca kazandığımız için sevinmiyor ülkemiz kaybettiği için üzülüyoruz.
Ayrıca biz sizin gerçekleri farkedebilmeniz için konuşuyoruz.

türkiye de yaşanabilir en ideal şehir

Sade ama sadece izmir.

halk açken milyon değerinde uçak alan zihniyet

“Kefenimizle geldik, korkumuz yok diyip” 1500 kişilik koruma ordusuyla takılan; çelişkilerin zirvede olduğu zihniyettir.

geceye bir ahmet kaya şarkısı bırak

Bundan böyle yol yok, kollarım çürüdü!
Bundan öte karanlıklar...
Sen beni anlamadın, gözünü kan bürümüş!
Bundan öte ayrılık var.

sonra döndüm dedim ki

Alayınız aynısınız...

bir erkeğin en masum olduğu an

Kesinlikle eski sevgilisinin düğününün yapıldığı anlardır. “33tane mermi ile dolu bir glock tabancayı beline takıp düğünün yapıldığı mekanın önüne gider fakat yapabildiği eylem, mermi yerine sadece bir kaç damla göz yaşı dökebilmektir.

25 yaş 15 bin tl

En kutsal borç olan askerliğin bedeli yoktur; 15 ay gidip şehit olan gariban ana kuzularıyla dolu bir ülkede; 2 iphone parasına bedelli askerlik yaptırmakta, yapmakta adaletsizliğin dengesizliğin en üst noktasıdır. Vatan borcunun ödeneceği yer banka şubesi değil konuşurken gider şöyle böyle yaparız dünyaya kafa tutarız biz dediğiniz; peygamber ocağı olan kışladır.

(bkz: Banka şubesinde askerlik yapan sanal vatanperver)

duygusal olmak zayıflık mıdır

Zayıflık olan duygusal olmak değil; bunu insanlara belli etmektir. Etrafımız kanla beslenen sivrisineklere benzeyen başka insanların duyguları ve duygusallıklarını emen insanlarla doludur. Hissederlerse duygularınızı hatta ruhunuzu bile emerler. O yüzden şayet duygusal biriyseniz gizleyin, gizlenin.

erdoğan a seçim günü suikast iddiası

Bu söylediklerine kendileride inanıp; yakında film yapar çekerler, filmi yapması için tuttukları adamlarda geçen seferki gibi fetöcü çıkar. Asıl film o olur...

(bkz: Mitomani)

yapay zeka acı çekebilir mi sorunsalı

Mevzu aslında acı çekmek değil, acıyı hissetmektir. Ee bunun his ve akabinde idrak edebilmek içinde akıl ve zeka gerekmektedir. Dolayısıyla azıcık akılları ile insanlar acı çekebiliyorsa, yapay zekada çok rahat hissedebilecektir.

ege kızı vs karadeniz kızı

Ege nin erkeğini pek sevmem ama kızı her zaman, her yerde bizim için öndedir.
Moderndir, güçlüdür, siyasetten anlarlar, ayaklarının üstünde durabilir, anlayışlıdır yokluk nedir bilirler, etiketçisi çok azdır. insana, muhabbete, hayat bilgi birikimine kıymet bilir.
Başka şehirlerde barzo da olsanız cebinizde paranız altınızda iyi bir arabanız varsa etrafınızda çok kız olur lakin egede ancak escortlar bakar bunlara sahip olduğunuz için size. O yüzden sadece karadeniz değil, genel olarak ülke kızlarından daha farklıdırlar.

Gerçi seçim annama kalsa; diyarbakır’lı bir kürt kızı istiyor! memlekete gidip, köyden alıp getirir o ayrı mesele.

en tehlikeli uyuşturucu

Kadındır.

Hem Aklını, hem kalbini duman eder adamın.

insanı duygusuzlaştıran şeyler

felsefe.

idam gelmeli mi gelmemeli mi

Artık o kısmını geçtik olayın, gelmesi zaten şarttır, bu kadar vahşi, bu kadar barbar, bu kadar leş insanla dolu bir ülke için idam kaçınılmazdır.
Asıl mevzu idamın neden gelmediğidir? Artık tartışılması gereken bölüm burasıdır.

sevgilisine laf atanlara karşılık vermeyen erkek

Acizdir, pasiftir, erkek değil kektir, lakin yinede yapılması gereken eylem; yanına gidip daha çok küçülmesin diye kendisine “sen boşver kardeşim onlara uyma yanında bayan var” deyip, laf atanlara bizim saldırmamızdır. Zira Adalet bir şekilde tecelli etmelidir.